Ik doe al jaren yoga, zwem regelmatig en doe de nodige versterkende oefeningen... maar een zwangerschap én zeker ook de bevalling hebben een enorme impact gehad op mijn bekkenbodem.
Vandaag - mijn zoontje is drie - heb ik hier nog steeds last van, vooral bij het springen en niezen. Ook heb ik vaker dan voordien last van vaginale flatulentie, vooral tijdens yoga.
Je bekkenbodem kan beschadigd worden tijdens een bevalling. Heel veel vrouwen hebben nadien last van pijn en zwelling. Een informatieve blog over pijnklachten en bekkenbodemherstel. Wanneer mag je starten met oefeningen? Zullen die de pijn niet verergeren?
Heb je twijfels over het opstarten van bekkenbodemspieroefeningen na de bevalling? Heb je weinig gevoel in die spieren? En vraag je je af of dat normaal is? Deze informatieve blog geeft alvast enkele gouden tips mee.
Twee "infographics" met informatie en tips over bekkenbodemtherapie en bekkenbodemherstel, onmiddellijk na de bevalling. Toegankelijke informatie, makkelijk te lezen en makkelijk te delen.
Een zware bevalling kan problemen veroorzaken. Over urineverlies praten we intussen wel; maar stoelgangsverlies luidop uitspreken? Dat is nog een groot taboe. Een heel aangrijpende getuigenis over ernstige bekkenbodemproblemen postnataal.
Een Blogpost over wetenschappelijk onderzoek naar lastige windjes die je voelt ontsnappen langs de schaamlippen. Windjes die niet stinken maar wel soms een duidelijk geluid maken en schaamte veroorzaken.